"Huhuu - onkos täällä ketään!?"
Syreenitalon eteisportaikosta kuuluu kumea huhuilu"On, on,  - päivää....?Sofka on kiirehtinyt alas ja jää niille sijoilleen.."Niin - kas -saanhan esitellä; Mihail Fedorov - palveluksessanne nuorirouva"
Ja Sofka punastuu hämmästyksensä lomassa pahanpäiväisesti..
"Niin, ja tässä tämä pikkutyttö jota olin tänne tuomassa..."

"Voi sentään, tulkaa nyt ihmeessä sisään ja tänne ylös, minulla on juuri teet valmiina .. voi, miten ihmeessä te nyt olette siinä?"
 


Ja portaita kapuaa pikkutyttö suuressa ja paksussa lammasturkissaan perässään salskeampaakin salskeampi, selvästi upseerismies.

"Peremmälle, ja jättäkää ihmeessä päällysvaatteenne..
 "Niin, saanko selittää... Olen tässä matkallani kierrellyt ja tutkaillut afäärien mahdollisuuksia ja niiden merkeissä piipahdin myös Laivanvarustajapitäjässä. Siellä on kulkutauti niittänyt väkeä, niinkuin tiedätte ja tämä tyttö tässä oli tänne tulossa, niin samahan se, säästyy kulkuvaivaa, kun toin hänet tullessani."
"No niin, tietysti, mutta meillä oli vasta kirjoitteluvaiheessa  koko asia ja niin kovin valmistelematon. Tarkoituksemme oli Levin kanssa käydä häntä ensin tapaamassakin, mutta nyt te olette jo siinä..."
Ja Sofkan hätääntynyt katse pysähtyy turkista kuorituneeseen pieneen laspeen."Voi sinua, olet varmaan ihan pelästynyt ja matkastakin väsynyt, tule niin katsotaan sinulle syömistä".Pikkutyttö on ihan hämillään eikä oikein ymmärrä mitä kaikkea tapahtuu... uusia ihmisiä ja vaunun keikkumista ollut päiväkaupalla ja nyt sitten lämmin huone."Hei vaan, minun nimeni on Sofka ja sinä olet Fredrika. Onhan sinulle kerrottu, että haluamme mieheni Levin kanssa antaa sinulle kodin ja sinä muuttaisit tänne meille nyt kun sinulla ei enää ole omia vanhempia?"Pikkutyttö nyökkää ja pää jää surullisena muistoihi..
"Huudetaanpas Lilliä, meillä asuu täällä toinenkin pikkutyttö, vähän sinua vanhempi jolla ei myöskään ole enää omia vanhempia. Ja kun minulle ja Leville ei ole annettu ihan omia lapsia olemme niin onnellisa, jos saamme olla teille perheenä. Lilliiiiii""Lilli, katsopas, Fredrika on jo tullut, muistatkos kun puhuimme, että meille muuttaisi pikkuinen tyttö."

Kyllä Lilli muisti. Ja vatsassa käänsi ihan hirveästi. Tätä päivää hän oli pelännyt ja nyt se sitten tapahtui. Tuleekos tuo nyt ja vie minun Sofkani!  Lilli tiiraa ja arvio päästä varaisiin - eihän tuo nyt kovin vaaralliselta näytä...- voikos sille vähän hymyillä..."Kyllä kaikki järjestyy ja meille tulee sitten mukavaa, kun saadaan teille huonekin kuntoon...." 

Ja niin on Sofka jo melkein unohtanut huoneessa istuvan komean miehen.
Mihail Fedorov? Mutta, eihän se voinut olla... Jekaterinan hulttio aviomies joka on jossainpäin Venäjänmaata karkoitettuna ja Tsaarin armeijastakin erotettuna.. ja eikös ollut joku nainenkin... ja jotain skandaalia....