Joulun aika on Syreenitalossa kuin kaikkialla muuallakin Kauppakylässä kovin kiireistä aikaa. Ja eräs kiireisin on varmasti Lilli. Ainakin Lillistä tuntuu, että kaikenlaista hommaa on ihan jokapäivälle.

Ennen joulua Syreenitalossa siivottiin  monta päivää ja pikku hiljaa alkoi talo saada jouluisia merkkejä.

Lillilläkin oli omat kiireensä

 

"Missä ihmeessä se on?!""Mitä ihmettä te olette täällä toununneet?" - Sofka kysyy samalla kun on tulossa saliin ja näkee kaamean sotkun minkä Lilli on saanut aikaiseksi.
Samalla Sofka on tuomassa saliin jotain."Voi, sielläkös se olikin! Etsin sitä ihan joka paikasta""Nyt se joulu voi sitten tulla, kun enkelikello on paikallaan!"
"Niin, kyllähän se pikku hiljaa tuleekin. On se vaan kaunis ja niin paljon muistoja siihen liittyy " - Sofkakin tuumaa."Ja sitten sinä Lilli keräät kaikki koristeet laatikkon. Täällä ollaan siivoamassa
eikä sotkemassa." Sofka sitten pilaa Lillin unelmoivan ilon.

No, päivänä toisena talossa leivottiin. Tai oikeammin yhtenä ja kahtena ja varmaan kolmenakin päivänä ja Lilli ennätti siihenkin vähän jo kyllästyä. Kavereitakaan ei kamalasti ollut, kun kaikkien piti auttaa kotona omissa valmisteluissa. Niinpä Lilli oli haalinut leikkikaverikseen kaikki kaverit jotka vaan kynnelle kykenivät....Ja ihanat tuoksut toivat kaverit Syreenitalon keittiöön..."Mikä ihmeen meteli - voi hyvänen aika, Lilli! Eihän näitä keittiöön tuoda..Ole hyvä ja vie heti tämä eläintarha matkoihinsa ja samalla pue päällesi, saat lähteä asioille."Ja Lilli sai korit täyteen leivonnaisia ja listan jonka mukaan kylällä kiertää. Savupirttiin Kaisan luo, Hilpalle ja viimeksi Suutarille. Suutarin lapsille opettaja-Ullakin aina lähetti paketteja. Tyttäriä kun kävi vähän sääliksi - itse Suutari kun ei ollut aina järin mukava mies.
Lilli potkilleli menemään, onneksi oli mukavan leppoisa keli.

Ja koittihan se viimein päivä jolloin oli kaikki valmista. Tuoksuvat laatikot ja kinkut oli kannettu yläkerran saliin, kuusi tuotu ja koristeltu ja saunassakin käyty.Herkut odottivat syöjiään. Åmar ja Lydia olivat luvanneet tulla aattoiltaa viettämään
ja laivanvarustaja Albert ja Sonja.
Porraseteisessä kuului kolinaa, sitten naurunremakkaa ja iloista puheensorinaa.
Lilli odotti jo innoissaan ja viimein äänet siirtyivät tulemaan ylös saliin.
Ihana Joulu!Rauhaisaa Joulun jatkoa kaikille!