Meeri havahtui kopsahdukseen ja kummaan surahtavaan ääneen.
Kolina tuntui tulevan parvekkeen suunnalta."No mutta!""Kukas kumma se sinä olet?"
Meeriä tuijotti parvekkeen kaiteella kaksi  - ihan oikein - "pöllömystynyttä", mustaa silmää.

Siinä katseli pieni, mutta pullea, pöllönpoikanen Meeriä.
"Muistutat kovin paljon tornipöllöä" - Meeri tuumaa.
"Mistä ihmeestä sinä siihen tupsahdit? Ei kai sinulla ole kotipesä tuolla katolla ja nyt olet lähtenyt seikkailemaan..?"Saat sinä istua siellä, erittäin mukavaa, kun tulit ilahduttamaan muuten niin yksinäistä joulunaikaa!"

Meerin kaverina on Susannalta kesän markkinoilla hankittu pöllö. Näitä (kin) tuntuu aina tarttuvan useita, mutta ihan selvästi tämäkin on ollut Meerille tulossa. Kuten näköjään niin moni saamani esine. Joulukalenterin luukuista on Meerille kertynyt ihania juttuja, kuten nalletyyny Katrilta ja Annelilta ihana, pieni, juuri tänne sopiva kuusi sekä virkattu taideteos sen alla. Nämä siis uusista luukusta.
Itse olen tehnyt, tai siis Meeri on kirpputorilta hankkinut samettisen vuodesohvan ja lasipöydän. Ruokailuun on pieni klaffipöytä, mutta en ole siihen ollenkaan tyytyväinen. Ei istu tähän.  Saa Meeri lähteä "kiertelemään kirpputoreja" uuden pöydän ja tuolin toivossa.
Valkoinen pitishuivi sohvankulmalla ja tyynynpäällinen, mutta pöytäliinaksi nyt joutunut pitsityö on taasen Satun taitavista sormista.

Joulukalenteriluukuista sain Katrilta vielä suloisen kudotun lakin. Näistä neuleista tulee aina sellainen "tappelu" että saa nähdä kenen päästä se löytyy.Alakerran puotiin on tullut täydennys tukkuportaalta, Jatalta.
Pikkuhiljaa se alkaa näyttää sellaiselta josta unelmoin, tuoksuvine herkkuineen :-)